fredag 20 augusti 2010

The Sims 2 Castaway - Wii

The Sims 2 Castaway är ett äventyrligt Wii-spel där du och din besättning driver i land på en tropisk, öde ö. Det enda ni har är en toalettpappersrulle, en tunn madrass, en kniv, kläderna ni har på er och varandra... eller inte. Din besättning har hamnat någon annan stans på ön, eller kanske rentav på den andra ön, en bit ut till havs? För att överleva måste du samla föremål, leta reda på mat, bygga bostäder och skapa dig ett hem. Olika mål dyker upp när du klarar av ett gammalt mål eller upptäcker något nytt, allt för att hjälpa dig att överleva. Samla palmblad för att bygga taket till ditt hus, dansa under stjärnorna till flygplansradions lite underliga musik, bli kompis med aporna på ön och identifiera olika växter på ön... Gör allt det som du aldrig kan göra i verkliga livet!

Jag tycker om det här spelet för att man får uppleva något som, i alla fall jag har velat prova: överleva på en tropisk ö. Eftersom det är "ganska" långt till närmsta tropiska öde ö så kan man istället spela Castaway framför teven. Trots att det inte alltid är så verkligt (t ex. när man ska gå på toa kommer det upp som ett grönt duschdrapperi runt en så att det ska bli mer privat, och hur stor är chansen att man lyckas blanda ihop den rätta blandningen läskiga växter och får fram ett motgift till döden? Eller att när man ska byta kläder så kommer man till ett litet grönt rum med en stor vacker spegel med lila ädelstenar runt? Eller att en papegoja kommer och vaktar dig när du ska sova sova? Inte så stor, skulle jag tro...) så känns faktiskt spelet ganska verkligt och faktiskt riktigt kul. Det här spelet är ett spel som kräver mycket tid och tålamod, men det blir faktiskt inte direkt tråkigt.
En sak som är lite sämre är att jag ofta fastnar och inte vet vad jag ska göra för att komma vidare, kanske för att spelet (kanske bara mitt spel, vem vet) är på Engelska och kan ibland vara svårt att förstå när det är ord som jag inte brukar använda. Det är svårt att komma vidare ibland, helt enkelt. Därför är detta ett kul spel att spela med ett gäng kompisar eftersom man har olika kunskaper och idéer för att lösa olika kluriga uppgifter. Egentligen är detta inget "flera spelare"-spel och det går bara att spela en person i taget, men man kan ju faktiskt turas om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar