lördag 25 september 2010

Tips!

Ville bara tipsa om en bra bok: Tusen gånger starkare, av Christina Herrström som är en av mina favoritböcker.
Boken handlar om en tjej som heter Signe och går i en stökig klass på högstadiet där killarna dominerar totalt och allt handlar om utseende och status bland tjejerna.
En dag kommer en ny tjej till klassen. Hon heter Saga och har rest runt och bott på en båt större delen av sitt liv. Hon har aldrig stannat så länge på varje ställe men den här gången är det annorlunda. Hon börjar i den här stökiga klassen i hopp om att få uppleva det vackra och underbara Sverige som hennes pappa pratat så mycket om. Men snart upptäcker hon att det faktiskt inte är så jämställt och underbart i klassen. Saga tar med klassen på en svindlande förvandling som chockar alla och hela klassen blir orubbad när hon får ett uppdrag av klassens mentor, ett uppdrag som säger att hon ska inspirera tjejerna i klassen till att ta mer plats, att bli mer hon själv, att ta lika mycket plats som killarna. Deras mentor, Olle, ångrar sig djupt när han inser att uppdraget han gav Saga inte gav de konsekvenser han hade räknat med.
Det här är en bok som man ibland känner igen sig i och ibland inte. Oavsett vilket så är det här en bok som man inte kan sluta läsa i. Jag rekommenderar boken främst till ungdomar och vuxna.
Nu har det även gjorts film av boken, men själv har jag inte sett den än men om den är minst hälften så bra som boken, så är det helt klart en succé-film som kommer beröra många!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar