torsdag 23 december 2010

Tillbaka till framtiden


Jag har precis suttit och kollat på en riktigt rolig film, så nu tänkte jag skriva lite om den!

Tillbaka till framtiden handlar om en experimentman (Doc) som lyckas uppfinna en tidsmaskin, men i stället för att han åker till framtiden som planerat, så råkar hans 17:åriga kompis Marty åka tillbaks i tiden i stället.

Marty åker trettio år tillbaka i tiden, där han träffar sin mamma och pappa som unga, innan de har hunnit bli ihop. Olyckligtvis så blir Martys mamma kär i Marty i stället för Martys pappa. Marty måste hitta ett sätt för hans mamma att sluta titta åt honom och bli kär i hans pappa i stället. För om hon inte blir tillsammans med honom skulle Marty och hans familj upphöra att existera. Men under tiden begår han små misstag som kommer att förändra hela framtiden.

Marty träffar även på experimentmannen Doc som trettio år yngre. Han lyckas förklara hur allt ligger till (typ att Doc kommer att uppfinna en tidsmaskin som skickade honom till den här tiden) och tillsammans kanske de kan hitta en lösning på problemet.

Det är en väldigt fartfylld film, det händer saker hela tiden som man aldrig skulle vänta sig. Perfekt om man vill ha 116 minuters underhållande science fiction. Fast man måste sitta på helspänn hela tiden, man kan aldrig slappna av och det blir lite jobbigt efter ett tag. Man får sig även en liten tankeställare om hur det skulle vara att resa i tiden. Vilka små små ändringar som skulle förändra hela framtiden. Jag rekommenderar den till alla med humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar